15079001_10208043078179199_7501077447113682248_n

Aloe Vera Gel Membantu Kesihatan

FOREVER ALOE VERA GEL
.
Aloe vera atau lidah buaya memang terkenal sebagai pokok penawar pelbagai jenis penyakit luar dan dalam. Aloe vera mengandungi saponin yang berkesan untuk mencuci kotoran, mendapan dan kerak yang terdapat dalam saluran usus.
.
Saponin boleh diibaratkan seperti sejenis sabun. Tugas saponin adalah mencuci segala kotoran yang melekat didalam usus.
.
Perut adalah tempat longgokan pelbagai bahan toksik yang terkumpul di usus. Panjang usus manusia adalah seperti berikut:
– Usus kecil – 7m
– Usus besar – 1.5m
Panjang keseluruhan organ pencernaan @ usus kita adalah 8.5m.
.
Sisa makanan yang melalui usus pastinya tidak semua akan dikeluarkan sebagai najis. Ada sisa makanan yang mendap dan melekat di celah pelipatan usus yang panjang itu dan menjadi kerak bertoksin.
.
Sebab itu Rasulullah pernah bersabda – “perut adalah punca segala penyakit”
.
Bahan toksin dari sisa mendapan makanan yang melekat pada dinding usus akan diserap kembali ke dalam saluran darah dan menyebabkan pelbagai penyakit. Sebab itu kita perlu cuci usus.
.
Forever aloe vera gel di buat daripada filet dalaman daun lidah buaya yang bergel. Tiada campuran bahan kimia atau bahagian kulit daun. Semulajadi dengan bau dan rasa gel aloe vera yang asli. 100% pati aloe vera tanpa ada campuran air. Ia bukan jus tetapi pekatan pati aloe vera sendiri.
.
Forever Aloe Vera Gel dihaslkan melalui proses penstabilan yang dipatenkan. Ia sesuai untuk mengekalkan kesihatan. Ia juga bagus untuk anda yang menghadapi sebarang masalah kesihatan bagi membantu proses penyembuhan.
.
Khasiat dari Forever Aloe Vera Gel memang sudah terbukti dan berkesan mampu menyinkirkan kotoran dan mendapan di usus walaupun sudah bertahun tahun melekat.
.
Amalkan Forever Aloe Vera Gel secara berterusan. InshaaAllah usus anda akan lebih bersih dan sihat. Usus yang bersih membolehkan lebih banyak nutrient makanan dapat diserap oleh badan dengan baik.
.
Badan akan menjadi lebih sihat dan bertenaga sekaligus mampu melawan pelbagai penyakit lain secara semulajadi dalam badan. Perut juga akan kelihatan lebih kempis.
.
.
.
KHASIAT ALOE VERA DALAM FOREVER ALOE VERA GEL

Forever Aloe Vera Gel kaya dengan asid amino, vitamin, mineral, polisakarida, enzim dan bebagai bagai factor kesihatan lain untuk membantu memperkuatkan system imun dan pemulihan anda. Ia dapat membantu meningkatkan kesihatan secara umum.
.
Anda disarankan amalkan meminum Forever Aloe Vera Gel setiap hari jika anda mahu:
– Mencari penawar berkhasiat untuk meredakan sebarang kesakitan.
– Melancarkan system penghadaman.
– Mengekalkan kesihatan anda.
– Mengurangkan kebas kebas badan dan anggota.
– Menurunkan berat badan – ambil bersama Forever Arctic Sea.
– Mengurangkan kolestrol dalam darah – ambil bersama Arctic Sea.
– Merawat dan mengurangkan kesan strok – ambil bersama Arctic Sea.
.
Khasiat Aloe Vera dapat menyokong system imun tubuh badan dan membantu:
– Mengawal kencing manis (diabetes)
– Mengurangkan tahap kolestrol – ambil bersama Arctic Sea
– Melegakan keradangan sendi @ arthritis
– Mengawal keradangan ulser dan gout
– Melegakan kerengsaan usus dan buasir
– Melegakan gangguan pencernaan dan crohn
– Menggalakkan penyembuhan usus
– Melancarkan usus dan merawat sembelit
– Melindungi saluran pencernaan
– Mengalkalikan badan yang berasid
– Mengimbangi tekanan darah tinggi
– Mencegah dan merawat keputihan
– Mencegah penyakit batu karang
– Melindungi buah pnggang dari penyakit
– Meningkatkan penyerapan nutrient
– Membantu penghapusan kanser dan tumor – ambil bersama Pomesteen Power
– Mempercepatkan penyembuhan luka
– Mengurangkan dan menyembuhkan sakit gigi
– Memberhentikan pendarahan gusi
– Memastikan badan segar dan bertenaga
– Mempercepatkan pemulihan kecederaan fizikal
– Menggantikan elektrolit tubuh dengan cepat
– Membekalkan vitamin dan mineral semulajadi
– Membekalkan enzim dan glikonutrien
– Menyuburkan Rahim dan system peranakan
– Melembabkan dan mencantikkan kulit
– Memberhentikan alahan dengan cepat
– Melegakan kesan penyakit auto-imun
– Mengempiskan perut buncit – ambil bersama Arctic Sea dan garlic thyme
– Menurunkan berat badan – arctic sea dan garlic thyme
.
.
.

NOTA :

Forever Aloe Vera gel adalah suplimen @ minuman kesihatan BUKAN UBAT jadi kesannya berbeza mengikut tahap kesihatan individu.
Krisis pemulihan @healing crisis mungkin berlaku selama 2 hari hingga berbulan bulan. Diharap anda bersabar jika mengalami krisis penyembuhan kerana penyakit yang bersarang dalam badan mengambil masa yang lama untuk muncul.
Maka untuk menyembuhkannya juga memerlukan masa untuk badan membuang toksin yang terkumpul sekian lama, menguatkan system imun, membaiki sel sel rosak, menghasilkan sel sel baru dan melawan penyakit dalam badan.
Kesabaran dan istiqamah adalah kunci kepada penyembuhan. Mencegah sebelum parah adalah lebih baik dari mengubati ketika kronik.
.
.
.

KESIHATAN ANDA BERMULA DARI USUS

Tahukah anda? Usus anda adalah tempat pertama yang menyerap nutrient dan protein daripada makanan, suplimen, ubat, air, vitamin dan segala jenis makanan srta minuman yang lain.
.
Panjang usus kita adalah lebih kurang 9m.
Usus yang bersih dan sihat mampu menyerap 100% khasiat daripada apa yang kita makan. Tetapi jika usus anda kotor dan tidak sihat, apa apa vitamin, suplimen dan ubat ubat yang kta makan tidak akan dierap oleh badan dengan baik.
.
Inilah yang akan menyebabkan kesihatan kita terganggu, dan boleh menyebabkan kulit juga mengeluarkan penyakit yang tidak diingini.
.
ALOE VERAGA GEL FOREVER LIVING sangat di gemari kerana ia sangat berkesan untuk mencuci kotoran, mendapan dan kerak yang terdapat pada saluran usus.
.
ALOE VERA GEL FOREVER LIVING lembut pada perut namun cukup berkuasa untuk meresap dan menanggalkan kotoran dan mendapan degil yang melekat berkurun lama pada dinding usus anda.
.
Amalan meminum ALOE VERA GEL FOREVER LIVING setiap hari mampu menyingkirkan kerak usus yang sudah bertahun tahun lamanya mendap di dalam badan anda dan membantu usus anda menjadi lebih bersih.
.
Usus bersih tanpa kerak membolehkan lebih banyak nutrient makanan dapat diserap dengan baik. Usus bersih membantu anda menjadi lebih sihat dan bertenaga sekaligus mampu melawan pelbagai penyakit lain dalam badan secara semulajadi. Perut anda juga akan kelihatan lebih kempis.
.
Daun Aloe Vera boleh dikatan daun ajaib yang mengandungi lebih 200 sebatian. ALOE VERA GEL FOREVER LIVING dihasilkan daripada daun aloe vera asli, melalui proses penstabilan yang dipatenkan.
.
Khasiat yang terdapat didalam ALOE VERA GEL FOREVER LIVING adalah serupa dengan Aloe Vera asli yang baru dituai.
.
ALOE VERA GEL FOREVER LIVING sesuai diminum oleh semua golongan. Orang yang sihat boleh mengamalkan ALOE VERA GEL FOREVER LIVING untuk mengekalkan kesihatan.
.
Manakala orang yang menghadapi sebarang masalah kesihatan boleh amalkan untu membantu peroses penyembuhan.

10 SEBAB UTAMA UNTUK MINUM ALOE VERA GEL FOREVER LIVING
————————–————————–————————–————
.
ALOE VERA GEL FOREVER LIVING memang terbukti banyak khasiat untuk kesihatan dan kecantikan.
.
1. Membina Badan;
– Aloe Vera Gel mengandungi 20 jenis asid amino, termasuk 7 asid amino PERLU yang tidak boleh dihasilkan oleh badan. Asid amino adalah blok binaan bagi membina sel sel badan.

2. Sifat Pemulihan
– Aloe Vera Gel mengandungi 12 unsur semulajadi yang dapat membantu memulihkan luka akibat calar calar, luka luka kecil, luka terbakar dan lain lain.

3. Kesihatan dan Kebersihan Gigi
– Aloe Vera Gel menggalakkan gusi dan mulut yang sihat. Satu kajian pada 2008 yang diterbitkan dalam JOURNAL Applied Oral Science daripada 2 jenama ubat gigi utama. Menggabungkan penggunaan Forever Bright Toothgel dengan pengambilan Aloe Vera Gel berpotensi menyokong kesihatan dan kebersihan mulut dan gigi anda.

4. Mempercepatkan Penyembuhan dan Pembaikpulihan
– Aloe Vera Gel meningkatkan fungsi fibroblast iaitu sel yang membantu pembentukan KOLAGEN dan ia juga menolong meegakan kelecuran, luka luka dan calar calar kecil serta kegatalan kulit.

5. Pembaikpulihan Elastin dan Kolagen
– Aloe Vera Gel dapat menokok bekalan bahan bahan binaan untuk menghasilkan dan mengekalkan kulit yang sihat

6. Mengekalkan Berat Badan Yang Sihat dan Meningkatkan Tahap Tenaga
– Aloe Vera Gel secara semulajadi dapat menggalakkan pembersihan system penghadaman kita. Seterusnya meningkatkan tahap tenaga serta membantu mengekalkan BERAT BADAN yang IDEAL.

7. Menyokong dan Menggalakkan Fungsi Sistem Ketahanan Badan
– Kandungan unsur unsur peransang dalam Aloe Vera Gel dapat membantu menggalakkan fungsi system pertahanan badan kita.

8. Sistem Penghadaman Yang Semulajadi
– Aloe Vera Gel mempunyai keupayaan membersih secara semulajadi yang membantu pergerakan usus dan meningkatkan penyerapan protein serta nutrient lain.

9. Membekalkan Mineral Surih
– Ia mengandungi 20 mineral semulajadi yang diperlukan untuk fungsi sel termasuk kromium, magnesium, mangan, kuprum dan zink.

10. Membekalkan Vitamin Semulajdi
– Ia mengandungi vitamin yang diperlukan dalam diet harian kita termasuk vitamin B12, asid folik, niasin, B6,B2,B1,C,E dan A

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *